Център за работа с хора

Поради цялостното разширяване на дейностите на организацията и непрекъснатото увеличаване на хората, идващи за храна, както и на многото доброволци, идващи всяка неделя в храма, се появи нуждата от създаване именно на такова звено.

Центърът за работа с хора е един от трите клона на Православно Братство към храм „Св. пророк Илия“ в „Дружба“ 2, който стартира през пролетта на 2014 г. От началото на 2015 центърът придоби нов облик в лицето на един мощен екип „Нова надежда“, провеждащ спешни кампании за подпомагане на лица и групи в големи затруднения.

Основната идея на този екип е личното отношение към всеки дошъл от нужда в нашия храм, както и да осигурява възможности за помощ от различно естество. Стремежът на екипа е да развива и да разширява дейностите си, като се работи по реализацията на различни проекти за подпомагане на изпаднали в нужда не само в нашата енория, но и в цяла България.

Основни направления:

Дейностите, с които се занимава екипът, са разнообразни и широкоспектърни. Работи се по координирането и изпълнението основно на следните проекти:

Съвместно с просветния център се провеждат неделни занимания с децата на хората, идващи за храна. Заниманията се състоят всяка неделя между 10.30 и 12 ч. Представителите на Духовно- просветния център запознават малките с Православната вяра.

Получават се много дарения под формата на дрехи, обувки и уреди за бита. Част от екипа се занимава със събиране, сортиране, съхраняване и раздаване на тези неща. Стремим се те да попаднат точно там, където има най-много нужда от тях.

Центърът за работа с хора провежда непрекъснато кампании за подпомагане на нуждаещи се. Мизия, Аспарухово, Велинград, Родопите са места на реализирани успешни кампании.

image_pdfimage_print
(Посетен 1,078 пъти, от които днес: 1)