АРХИЕРЕЙСКА СВЕТА ЛИТУРГИЯ В НЕДЕЛЯ СЛЕД БОГОЯВЛЕНИЕ В НАШИЯ ХРАМ „СВЕТО БЛАГОВЕЩЕНИЕ“

На 8 януари – Неделя след Богоявление, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в нашия храм „Свето Благовещение“, кв. „Дружба-2“, беше отслужена архиерейска света Литургия.

Богослужението оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Емилиян Костадинов – предстоятел на храма, протойерей Атанас Георгиев, свещеник Тома Попов, протодякон Иван Петков, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Църковните песнопения бяха изпълнени от клиросни певци, воглаве с г-н Светослав Цеков и г-н Тодор Костов.

Гост на неделното богослужение беше г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия.

След светата Литургия епископ Поликарп поздрави всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, както и произнесе кратка поучителна проповед, като подтикна вярващите да живеят в Христовата светлина и да бъдат пример за духовна чистота и преданост в служението Богу.

Поздрав към епископ Поликарп за посещението и благословението поднесе отец Емилиян, от името на всички присъстващи на неделното богослужение. Той поднесе на Негово Преосвещенство и красив букет с цветя.

Епископът лично раздаде нафората и поздрави пристъпващите с празника и им пожела леки и достойни дни.

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Снимки: протойерей Костадин Тренев
Източник: www.mitropolia-sofia.org

image_pdfimage_print
(Посетен 46 пъти, от които днес: 1)