“Свето Благовещение”

 

…… Ангелът влезе при нея и рече: радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените.

Нов Храм изправя снага в нашата енория. С благословията на патриарх Максим, на 10.09.2012 г се направи първа копка в името на Светото Благовещение и в чест на Пресветата майка Божия. Два храма ще има в енорията – сегашния „Св. Пророк Илия” и новия по-голям „Свето Благовещение”. Малък е сегашния Храм да побере всички християни в празнични дни. С дългогодишните усилия на църковните настоятелства бе събрана парична сума, с която под председателството на иконом Емилиян Костадинов се започна строителството на новия храм.

Много хора от квартала се включват с повече или по-малки суми. Вече две години са усилията да се завърши грубия строеж. В момента голяма строителната фирма  Геострой АД с дарения се е заела с тази задача.

Остава нашия християнски и национален дълг, всички ние да дарим от своето за завършването на храма. И когато бие първия камбанен звън от 30 метровата камбанария, да се спрем за миг и да се осеним с кръстния знак в благодарност, че сме удостоени да направим малкото си усилие, за да се построи този храм за нас и нашите деца и внуци.

Защото наш дълг е да пазим вярата и да я предаваме след нас, за да ги има нашите наследници и да я има България !

Банкова сметка :

IBAN: BG50UBBS80021090315830
BIC: UBBSBGSF
Банка: Обединена българска банка

image_pdfimage_print
(Посетен 1,689 пъти, от които днес: 1)