ТРЕТА НЕДЕЛЯ СЛЕД НЕДЕЛЯ ПОДИР ВЪЗДВИЖЕНИЕ В ХРАМ „СВ. ПРОР. ИЛИЯ”

14608179_10210330746361973_1851447827_n

На 9-ти октомври 2016 г. Божествена света Литургия отслужи протойерей Емилиян Костадинов.
Чухме откъса от Светото Евангелие за възкресението на сина на наинската вдовица. От словото на о. Емилиян получихме душеспасителни напътствия за упованието ни на Бога, за безрезервната вяра в Неговата благост и милост в моменти на изпитание и скръб.

А вяра е жива представа на онова, за което се надяваме, и разкриване на онова, що се не вижда. Чрез нея бидоха засвидетелствувани древните.Чрез вяра проумяваме, че вековете са устроени по Божия дума и че от невидимото произлезе видимото. С вяра Авел принесе Богу по-добра жертва, нежели Каин; чрез нея той получи свидетелство, че е праведен, понеже Бог засвидетелствува за даровете му; чрез нея, ако и да е умрял, още говори.Чрез вяра Енох бе преселен, за да не види смърт; и не се намери, понеже Бог го пресели. Защото преди преселянето си той получи свидетелство, че е угодил Богу. А без вяра не е възможно да се угоди Богу; защото оня, който дохожда при Бога, трябва да вярва, че Той съществува и награждава ония, които Го търсят.“ (Евр.11:1-6)

„С вяра Авраам, бидейки изкушавай, принесе е жертва Исаака; и тоя, който бе получил обещанията, принесе единородния си, за когото му бе казано: “от Исаака потомство ще се назове с твое име”; защото той мислеше, че Бог е силен и от мъртви да възкреси Исаака, поради което го и прие назад като предобраз на възкресението.“ (Евр. 11:17-19)

image_pdfimage_print
(Посетен 155 пъти, от които днес: 1)