СЕДМА НЕДЕЛЯ СЛЕД ПЕТДЕСЕТНИЦА В ХРАМ „СВ. ПРОР. ИЛИЯ”


На 15-ти юли 2018 г. празнична света Литургия в храма отслужи протойерей Емилиян Костадинов.

Чествахме паметта на светите Отци, които със своите решителни действия, под влиянието на Светия Дух, съкрушили ересите и запазили Православието чисто.

В своето слово отец Емилиян говори за подвига на някои от Отците-поборници и ревнители за нашата Православна вяра – св. Николай Мирликийски Чудотворец срещу арианите на Първи Вселенски събор, св. Максим Изповедник, който се опълчва срещу монотелитството по време на 6-ти Вселенски събор.
От нас какво се изисква?- запита о. Емилиян – Да тръгнем заедно всички и да вървим в правилната посока.” Той изказа радост и благодарност от дейността на неделното училище при нашия храм и призова да бъдем и ние по своему проповедници на вярата, която изповядваме, да напредваме в знанията на нашата вяра. „Братя и сестри, Православието в днешните дни е в наши ръце. Виждате голямото хулене на Църквата. Това е било винаги, но като сега не помня… Ние решително трябва да се застанем срещу всякакви опити за провокации, за да можем да запазим Православието такова, каквото ни го е оставил Господ Иисус Христос.” – завърши о. Емилиян и благослови присъстващите християни.

image_pdfimage_print
(Посетен 61 пъти, от които днес: 1)