РЕПОРТАЖ ОТ РОЖДЕСТВЕНСКИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР В ХРАМ „СВ. ПРОР. ИЛИЯ” В НЕДЕЛЯ ПРЕДИ РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

През изминалата неделя в двора на храма се състоя благотворителен Рождественски базар, на който бяха изложени картичките, участвали в конкурса за деца, посветен на Рождество Христово.

Бяха изложени всички 51 творби, участвали в конкурса за Православна картичка и други ръчно изработени произведения, дарени за благотворителната разпродажба. Със събраните средства от нея ще бъде организиран празник на децата от семействата в нужда, които посещават Неделното училище при нашия храм.

Разпродажбата направиха нашите многогодишни помощници – учениците от Клуб по филантропия на 105-то СОУ „Атанас Далчев” с преподаватели г-жа Нина Серкова и г-жа Снежка Плачкова.

Клубът по филантропия ще изложи непродадените творби на своя 3-дневен училищен базар в 105-то СОУ. На него, заедно със своите произведения, учениците, учителите им и директорът на училището са решили да продължат да събират средства, предназначени за децата на семействата в нужда.

Посетителите на изложението бяха щедри и щастливи да отнесат със себе си толкова красиви подаръци.

Предстои да разкажем как ще премине празникът на децата, планиран за 8-ми януари и как ще бъдат използвани всички събрани дарения за нашите възпитаници.

image_pdfimage_print
(Посетен 161 пъти, от които днес: 1)