ПЕТА НЕДЕЛЯ СЛЕД ПЕТДЕСЕТНИЦА В ХРАМ „СВ. ПРОР. ИЛИЯ”

Днес, 24-ти юли 2016 г., в храма Божествена света Литургия отслужи протойерей Димитър Москов. Участвахме молитвено в богослужението, чухме Евангелския разказ за изцеляването на гергесинските бесновати и почетохме паметта на св. великомъченица Христина.

 

С децата проведохме поредния урок по вероучение. Днес тема на занятието беше „Сътворението на човека” от „Православно вероучение за деца” на монахиня Валентина (Друмева). Децата научиха кое е най-красивото творение на Бога, от какво е бил сътворен човекът, какво е вдъхнал Бог в човека, каква е била първоначално човешката душа, кои са първите хора на земята.

Най-важният въпрос е защо човекът и особено неговата душа са най-красивото Божие творение. Отговорът на този въпрос се крие в качествата, с които душата е надарена, за да бъде човекът образ и подобие Божие, а това са: разум, за да мисли и разсъждава, да изучава и разбира всичко около себе си, да обича; Бог надарил душата и със свободна воля, с която да може да избира доброто, а лошото да отхвърля. А най-скъпоценният от всички дарове, който Творецът дал на красивата човешка душа, това е безсмъртието – Бог определил тя никога да не умира. Затова копнежът, който имаме по тези неща, не е случаен.

 

В Социалната кухня дежурство дадоха Бойка, Ния и Цветомир. С помощта на група доброволци от фирма MentorMate България и наши постоянни помощници приготвихме вкусен ориз със зеленчуци. Успяхме да обработим голямо количество зеленчуци, които бяха замразени за готвене през следващище недели. Раздадохме и пакетирана храна – хляб, маргарин, кисело мляко, сандвичи и краставици. За децата бяха раздадени допълнително кисело мляко, праскови и сухи супи. Общо 393 човека са получили храна.

Бяха раздадени и дарения от дрехи.

Дежурният екип благодари на всички, които се включиха в процеса по приготвяне и раздаване на храната на нуждаещите се хора и в почистването на кухнята и двора след неделното дежурство.

image_pdfimage_print
(Посетен 117 пъти, от които днес: 1)