В ХРАМ „СВ. ПРОР. ИЛИЯ” УЧЕНИЦИ ОТ 105-ТО СОУ „АТАНАС ДАЛЧЕВ” ПРОВЕДОХА УРОК ЗА ДОБРОТО

Днес нашият храм беше домакин на урок за доброто. В Енорийския център при храма гостуваха ученици от 2-ри клас на 105 СОУ “Анатас Далчев” с класния си ръководител Ели Георгиева и родителите си. Те пожелаха да ни гостуват, за да проведат своя урок именно на място, където живее вярата и където работи кухня за нуждаещи се от цяла София, като организираха за децата на нашите семейства в нужда малък кулинарен празник.

Учениците с голям интерес слушаха преподавателката в неделното училище г-жа Татяна Колова, която им говори за това, че желанието и радостта да правим добро идва от семейството, където се предава от първоизточника на доброто – Бога.

Децата правиха сандвичи, които споделиха с нашите възпитаници. Те вече бяха учили за отношението към храната – за уважението към нея, като едно от важните условия за живот и добро здраве и заради уважение към труда на родителите, които се стараят те да имат всичко. Днес урокът беше за това, как да постъпват благородно към други деца, които не могат да си позволят много от нещата, които за тях не са ценни и често изхвърлят.

Семействата в нужда получиха хранителни продукти от първа необходимост, дарени от нашите малки благодетели, а те с радост занесоха в къщи подарък от храма – своята първа детска Библия.

image_pdfimage_print
(Посетен 188 пъти, от които днес: 1)